Dit is de beste manier om pizza te eten volgens de wiskunde

Cliff Stoll van het YouTube-kanaal Numberphile (engelstalig) ziet er een beetje uit als een gekke professor en is dat ook. Hij ziet zelfs wiskunde in de manier waarop je een pizza eet. Aan de hand van de theorieën van de curve van Gauss, een bagel, appelsien en een banaan legt hij uit waarom we pizza eten zoals we die eten.

Bezoek website


Toevoegen aan favorieten (inloggen) Toepassingen wiskunde Op prikbord plaatsen (inloggen) Tekst

Aantal keer bekeken: 2797
Favoriet: 1
Toegevoegd: 21 juni 2016 - 09:31
Bijgewerkt: 27 oktober 2024 - 17:14

Tags: toepassingen wiskunde

Suggesties

Net zoals wij mensen hebben ook kankergezwellen momenten van zwakten. Het is in de strijd tegen kanker cruciaal om te wete...
Als een brandwond geneest, dan kunnen er brandwondlittekens ontstaan. Dankzij een nieuw wiskundig model kan het ontstaan v...
Op Pinterest verzamelen we (ook) afbeeldingen met toepassingen van wiskunde. Volg ons prikbord op Pinterest of kijk hier.
Dit boek bestaat uit een zevental modules, die gezamenlijk circa 25 studielasturen omvatten. De modules kunnen binnen de ...
Wiskundestudent Loes Knoben slaagde er onlangs in om alle stations van de S-Bahn in Berlijn te bezoeken op een zo snel mog...
Een virtueel veertje, dat bestaat uit wiskundige algoritmes, kan robots in formatie laten samenwerken. De eerste toepassin...
De schoonheid van wiskunde in afbeeldingen. Bron: The Guardian
Een wiskundige bril helpt biologen om door de bomen het bos te zien, denkt hoogleraar mathematische biologie Roeland Merks...
Bonaparte, een in Nijmegen ontwikkeld rekenprogramma dat familierelaties berekent, heeft een eerste succes behaald in het ...
Elke woensdag een gesprek met een onderzoeker van de Jonge Akademie over opmerkelijk wetenschappelijke nieuws uit laborato...
Het aantal bevingen in de provincie Groningen is de laatste paar jaar nogal toegenomen. (1/2) Deel 2 staat op http://td-e...
Het aantal bevingen in de provincie Groningen is de laatste paar jaar nogal toegenomen. (2/2) Deel 1 staat op http://td-e...